Leuk en leerzaam koken voor kinderen en jongeren met een vorm van autisme

Kijkje in de keuken van Kookcafé CookAUT! in Zwaag

Een feestelijke tafel met cupcakes, een poort van ballonnen en een demonstratie van jonge danstalenten van streetdance-kampioen Minh Zone. Het Kookcafé CookAUT! in het Wilgaerde-woonzorgcentrum De Perelaar in Zwaag draait al bijna een jaar op volle toeren. De feestelijke opening op zaterdag maakt het bestaan eindelijk officieel.

Rob de vries kookte altijd samen met zijn autistische zoon. “Als je met hem kunt koken, kun je het ook met meer kinderen”, stelde echtgenote Sylvia. Het succesverhaal van de kookcafé’s CookAUT! voor kinderen en jongeren met autisme en/of AD(H)D begint op een kamertje boven een kroeg in Alkmaar. Ondertussen zijn er al drie groepen actief. Net als in Alkmaar kan er in Zwaag en Enkhuizen naar hartenlust gekookt, gebakken en plezier gemaakt worden. “We zijn vorig jaar in Zwaag gestart”, vertelt Sylvia de Vries, coördinator van de kookcafés.

artikel delen

Share on Facebook
Share on Linkdin

Lees ook

Op het strand zat hij het liefst alleen

Op het strand zat hij het liefst alleen, spelend met een emmertje en een schepje. Wat water erbij en meer had hij niet nodig. De rest van de kinderen speelden met elkaar, sprongen in het water, gilden en maakten veel lawaai. Hij niet, hij had genoeg aan dat emmertje.

lees verder