Leuk en leerzaam koken voor kinderen en jongeren met een vorm van autisme

Hoe het allemaal begonnen is…

December 2010, 10 jaar geleden is het kinderkookcafe opgericht in Alkmaar door Rob de Vries en Ron Koppies van Kop-Zorg Autstekend. Gestart in de keuken boven een café in Alkmaar met 5 kinderen en nu 10 jaar later, een prachtig eigen pand en koken en bakken er meer dan 100 kinderen en jong volwassenen per week. Hoe leuk zou het zijn om meer kinderen te laten genieten van het kinderkookcafe! Rob gaf een training bij WilgaerdenLeekerweidegroep in Wognum en kwam daar in contact met mensen die enorm enthousiast waren over het concept van het kinderkookcafe. Zou het niet fantastisch zijn om samen te werken en een kookcafé te starten in de 7 West Friese gemeenten?

September 2017, BuroFlo is o.a. het project en innovatie label van Leekerweide. Samen met Els en Letty van BuroFlo hebben we menig enthousiast uurtje doorgebracht met het maken van plannen om het kookcafe op te starten. En dat is gelukt, en hoe!

Oktober 2018, met 3 kinderen en 2 begeleiders zijn we gestart op de woensdagmiddag in De Perelaar in Zwaag. Een fijne locatie waar we helaas door de corona crisis ( er wonen ouderen in het gebouw) tijdelijk uit zijn. We hopen in de nabije toekomst daar een groep op de donderdag te starten.

Maart 2019, de eerste groep is vol, de tweede groep is gestart, dit keer op de zaterdag. We hebben een leuke groep collega’s en de samenwerking gaat top!
September 2019, er wordt weer een nieuwe groep gestart, dit keer in Enkhuizen. Op dit moment koken er hier ongeveer 8 kinderen. Er is dus nog plek!

Mei 2020, een nieuwe locatie. We koken/bakken nu op woensdag en zaterdag bij De Makerij in Hoorn. Wat een fantastische plek. En we blijven graag op deze dagen! Voor de nieuwe groepen komen we graag terug in de Perelaar.

Oktober 2020, ook de groep in Enkhuizen heeft een nieuwe locatie. De Baanbreker, de collega’s zijn helemaal enthousiast!

Waar wij met alle collega’s het meest trots op zijn is het werken met “onze” kinderen. Wat we met elkaar opbouwen is vertrouwen, samenwerking, vriendschappen, zelfredzaamheid, veiligheid en bovenal plezier!!

 

artikel delen

Share on Facebook
Share on Linkdin

Lees ook

Op het strand zat hij het liefst alleen

Op het strand zat hij het liefst alleen, spelend met een emmertje en een schepje. Wat water erbij en meer had hij niet nodig. De rest van de kinderen speelden met elkaar, sprongen in het water, gilden en maakten veel lawaai. Hij niet, hij had genoeg aan dat emmertje.

lees verder